DM for beriderelever 2020

Så er dette års DM for beriderelever afviklet. Igen i år på Vilhelmsborg, der som sædvanligt lavede et super fint og velarrangeret stævne på gode baner, man glemte næsten Covid-19 og hvad det betyder for sportsverdenen. Men selvfølgelig bar stævnet præg af de manglende tilskuere – normalt er banerne på Østanlægget fyldt med forældre og andre interesserede tilskuere, når der er DM for beriderelever. I år var der rigtig mange starter med 21 i dressur og 19 i springklassen.

Sidste år blev propositionerne lavet om, så mesterskabet i dressur afvikles som en procentklasse, så endnu flere har mulighed for at starte. I første afdeling, der blev afviklet fredag, kunne der rides i LA2, MB1 eller MA1, og da det er lettere at opnå f.eks. 70% i LA2 end i MA1, bliver resultaterne i MB1 ganget op med 1,025 og i MA2 med 1,050.

Efter første afdeling i dressurmesterskabet lagde Camilla Lærke Stubberup sig i spidsen på hesten Zun Dance (Zonik/Eskadron) med 72,042%. Camilla er 4. års elev i Uggerhalne Sportsrideklub og læremester er Maria Anita Andersen, nr. 2 blev Adam Sparlund Olesen på Feldgaards Lantano (Tailermade Lancelot/Rendezvous), Adam opnåede 71,823% og er 5. års elev i Lykkegaard Sportsrideklub med Jesper Lund Haastrup som læremester. Begge disse ryttere red MA1. 3. pladsen gik til Laura Kristine Thorup, Rushwell Langholt (Blue Hors Rush Hour/Stedinger), Laura er 6. års elev i Kolding Rideklub med læremester Finn K. Hansen og red LA2.

Anden afdeling blev afviklet søndag, hvor efterårsvejret viste sig fra sin allerbedste side, hvilket alle heste og ryttere også gjorde. Der blev vist mange flotte programmer, og overdommer Gunilla Nymann roste elevernes ridning.

Vinder af denne afdeling blev ligeledes Camilla Lærke Stubberup, som dermed også blev samlet vinder af det uofficielle DM for beriderelever 2020. Camilla vandt også DM i 2019, her var det med hesten Let’s Walk. Nr. 2 blev Adam Sparlund Olesen, og ind på en 3. plads, og dermed også samlet nr. 3 blev Nadja Terkildsen på hesten H.L. Fürsini (Fürstenball/Blue Hors Don Schufro). Nadja er 4. års elev i Aarhus Rideklub med læremester Hans Jørgen Nørgaard. Nadja red LA4.

Dressurmesterskabets samlede resultat kan ses HER.

Det uofficielle DM i springning for beriderelever afvikles ligeledes over to dage. Begge dage rides 115 cm S2.

Efter første afdeling førte Adam Sparlund Olesen på hesten Louisiana H (Balou/Louvre S) med 9,3. Adam er 5. års elev hos Lykkegaard Sportsrideklub med Jesper Lund Haastrup som læremester. Nr. 2 blev Anne-Kjestine Diederichsen på PS Cat (Catoki/Drosselklang II) med 8,9. Anne-Kjestine er 4. års elev i Billund Sportsrideklub hos Allan Blomgren. På 3. pladsen var der 2 elever med hver 8,8 point og det var Mathilde Sandgaard, 5. års elev i Dalumgaard Rideklub ved Jon D. Pedersen på hesten Pinvigs Godspeed (Godsend Du Reverdy/Come Back II) og Charlotte Bruun Nielsen på Emilia Imhoff (Cajus/Carano), 5. års elev i Viborg Rideklub ved Niels Henrik Christensen. På 5. pladsen med 8,6 point kom Sofie Berg på hesten Rytter’s Cayenne (Assendruplunds Cayman/Corlando). Sofie er 1. års elev i Billund Sportsrideklub ved Allan Blomgren.

Der var således stor spænding inden 2. afdeling om specielt 2., 3. og 4. pladsen. Adam kunne ingen slå, han fik 9,9 i 2. afdeling, hvor Charlotte Bruun Nielsen fik 9,1, Anne-Kjestine Diederichsen 9,0 og Mathilde Sandgaard 8,9, og det blev også rækkefølgen i det endelige resultat.

Det samlede resultat for Uofficielt Mesterskab for beriderelever i springning kan ses
HER.

Dansk Ride-Instruktør Forening ønsker alle tillykke ??

Vinder dressur Camilla Lærke Stubberup
Vinder dressur Camilla Lærke Stubberup
Nr. 2 dressur Adam Sparlund Olesen
Nr. 2 dressur Adam Sparlund Olesen
Vinder spring Adam Sparlund Olesen
Vinder spring Adam Sparlund Olesen
Nr. 2 spring Charlotte Bruun Nielsen
Nr. 2 spring Charlotte Bruun Nielsen