Danish Horse College

Skab muligheder for dine ambitiøse ryttere også efter 9. eller 10. klasse

Som ung ambitiøs idrætsudøver kommer valget for mange til at stå imellem sporten og en uddannelse. Men ikke for Sarah Hartwell fra Rønde, for hun har valgt begge dele. På Danish Horse College i Grenaa tager hun en handelsskoleuddannelse og dyrker hestesporten samtidigt.
- Det er helt fantastisk, at jeg her på Danish Horse College kan kombinere min idræt på højt plan med en uddannelse. Det kunne ikke blive bedre. Det er min mor, der betaler, og jeg er hende dybt taknemmelig for, at hun giver mig den mulighed, nærmest jubler Sarah Hartwell.
Kombinationen mellem at fortsætte og udvikle den ambitiøse ridning samtidig med at komme i gang med kompetencegivende ungdomsuddannelse er det tilbud som Danish Horse College giver.

Viden Djurs og Djurslands Rideklub har i samarbejde etableret Danish Horse College, som åbnede dørene for de første studerende i august 2011. I lørdags blev årets første optagelsesprøve gennemført. Den næste følger i april.

DHC kombinerer ambitiøs ridning med kompetencegivende ungdomsuddannelse, nemlig Handelsskolens Grunduddannelse. Den ridemæssige uddannelse indeholder bl.a. 4 timers ugentlig rideundervisning ved Djurslands Rideklubs berider Peter Koefoed-Holm samt en række gæsteundervisere i springning og dressur med eksempelvis ved Hasse Hoffmann, Bjarne Nielsen og Michael Aabo. Uddannelsen inkluderer også workshops, studiebesøg hos kendte danske konkurrencestalde som Helgstrand Dressage og Schou & Skouboe samt et udlandsbesøg/studieophold.

Målgruppen er ryttere, der har redet LA på c-niveau. De studerende på Danish Horse College skal bo på Viden Djurs’ College sammen med andre unge under uddannelse, og deres heste opstaldes i Djurslands Rideklub. Uddannelsen er SU-berettiget og har plads til 16 studerende, der kan optages igennem prøve. Tilmeldingsfrist er 25. marts 2012.

Har du interesserede ryttere? Se mere på www.danishhorsecollege.dk eller kontakt Peter Koefoed-Holm, 22624700.