Uofficielt DM for beriderelever i Morsø Rideklub

Det har været en weekend i ridningens tegn. Hos Absolut Horses i Sommersted blev der afviklet DM i springning for seniorer, ungryttere, juniorer og children og Morsø Rideklub afviklede uofficielt DM i dressur og spring for beriderelever.

Sekretæren havde kun mulighed for at være det ene sted, og som sædvanligt blev det Morsø Rideklub, hvor man kunne følge træner-/beridereleverne.

Det blev 2 utroligt spændende mesterskabsklasser, hvor intet var afgjort efter kvalifikationsklasserne, som blev afviklet torsdag. Sponsorer i både dressur- og springmesterskabet var Tømmergården A/S og Dansk Ride Forbund.

I dressuren var der tykt af folk rundt om sammentællingshuset fredag på finaledagen, da intet var afgjort på forhånd.
'
Efter første afdeling, som bliver afviklet i MB1, førte Søren Andersen, Starley med 69,324%. Søren er 4. års elev i Viborg Rideklub, hvor Niels Henrik Christensen er læremester. Nr. 2 Johanne Vibe Petersen, Dublin med 68,243% og nr. 3. Cabrino Zillo Geip, Rassings Future Lord med 68,198%. Både Johanne, 6. års elev, og Cabrina, 5. års elev, kommer fra Dalumgaard Rideklub, hvor Jon D. Pedersen er læremester. Nr. 4 og sidst placeret Jens Østergaard, Vilgot med 68,063%. Jens er 1. års elev hos Andreas Helgstrand på Helgstrand Dressage. Det var mellem de 4, at mesterskabet skulle afgøres.

På finaledagen rider eleverne MB2, og som nævnt var mesterskabet helt åbent. Denne klasse blev vundet af Jens Østergaard med 68,070%, nr. 2 blev Johanne Vibe Petersen med 67,851%, nr. 3 blev Søren Andersen med 67,807% og sidste placeret fredag var Cabrina Zillo Geip med 67,105%. Da de to klasser resultat bliver lagt sammen for at finde den endelige vinder, var der stor spænding om resultatet.

Det blev førstedagens vinder Søren Andersen, der også blev samlet vinder og kan kalde sig vinder af DM for beriderelever. Søren opnåede samlet 1542,5 point. Søren var rigtig godt ridende i weekenden, da han ligeledes blev distriktsmester i dressur for distrikt 11/13. Dette mesterskab afvikles ligeledes over 2 klasser i MB1 og MB2.
Nr. 2 i DM for beridereleverelever blev Jens Østergaard med 1531,5 point, nr. 3 Johanne Vibe Petersen med 1531 point og nr. 4 Cabrina Zillo Geip med 1522 point. Resultater for de enkelte klasser kan ses på DRF Live HER, og mesterskabets samlede resultat kan ses HER.

Det uofficielle DM i springning for beriderelever afvikles ligeledes over to dage. Første dag rides LA2 og anden dag LA2**.

Dette mesterskab blev lige så spændende som dressuren. Da der skulle være omspringning både om 1./2. pladsen og 3./4. pladsen.

Efter første afdeling førte Kenneth Damgaard, Cordero D med 0 fejl i tiden 72,89. Kenneth er 6. års elev i Viborg Rideklub. Nr. 2 Marie Witt Poulsen, Giorgio Armani med 0 fejl og tiden 74,31. Marie er 4. års elev i Rom Rideklub, med læremester Bjarne Mark Jensen. Nr. 3 Laila Pedersen, Appel med 4 fejl i tiden 69,23 fra Aarhus Rideklub med Signe Hansen som læremester. Nr. 4 og sidst placerede den lokale Rikke Klinkby, Rådbjerg’s Pacord ligeledes med 4 fejl men i tiden 74,41. Rikke er 5. års elev hos Per Skjærbæk.

Der var således også her stor spænding på finaledagen. Efter hovedspringningen var der stadig intet afgjort, da både Kenneth og Marie red fejlfrit igen, og Laila og Rikke havde igen 4 fejl, så der måtte altså en omspringning til. Her var Kenneth og Marie igen fejlfrie, men Kenneth red hurtigst, så han kan kalde sig Danmarksmester for beriderelever i springning. Nr. 2 blev Marie, Laila nr. 3 og Rikke nr. 4. Resultater for de enkelte klasser kan ses på DRF Live HER, og det samlede resultat for Uofficielt Mesterskab for beriderelever i springning kan ses HER.

Som altid et godt og velorganiseret stævne i Morsø Rideklub, og vi vil da rigtig gerne se endnu flere elever på startlisterne.

Foto: Rene Lindberg/Lfoto.dk

Søren Andersen på Starley
Søren Andersen på Starley
Kenneth F. Damgaard, Cordero D
Kenneth F. Damgaard, Cordero D
Kenneth og Søren i vandgraven
Kenneth og Søren i vandgraven