Uofficielt DM for beriderelever

i dressur og spring hos Morsø Rideklub 25-28/5 2017

Emma Skjold Munkesø på Chugger Babe, 4. års elev fra Helsinge Rideklub
Foto: René Lindberg
Emma Skjold Munkesø på Chugger Babe, 4. års elev fra Helsinge Rideklub
Foto: René Lindberg

I Kr. Himmelfartsferien 25-28/5 2017 afviklede Morsø Rideklub, traditionen tro, deres store 4-dages distriktsstævne, der ud over både dressur- og springklasser for heste og ponyer også byder på boder, stor fest og rigtig meget socialt samvær.
Dansk Ride-Instruktør Forening havde i år valgt at støtte det uofficielle DM for beriderelever i spring og dressur med et beløb på kr. 5000,- ud over foreningen ligeledes sponserer rosetterne til klasserne.
Mesterskabet i dressur blev afviklet torsdag og fredag, og i den indledende klasse MB1 lagde 4. års elev Emma Skjold Munkesø, Brande Sportsrideklub sig suverænt i spidsen på Chugger Babe (Sunset Hit/Blue Hors Hertug) med 69,73%. Nr. 2 blev Stine Klausholt, Skive Rideklub på Bakkely´s Delini (De Noir/ Midt-West Ibi-Light) med 67,48%.
I fredagens finaleklasse MB2 blev Emma igen suveræn vinder med 70,31% og nr. 2 blev Martin Korsbæk, Priess Stutteri med hesten Tailermade Ambition (Ampere/Lorentin I) med 65,61%.
Samlet vinder blev derfor Emma Skjold Munkesø på hesten Chugger Babe, og samlet nr. 2 blev Stine Klausholt på hesten Bakkely’s Delini.
Vi ønsker begge tillykke med det flotte resultat.
Resultater fra dressurklasserne kan ses HER

Adam Sparlund Olesen, Harli, 1. års elev fra Rom Rideklub/Stald BM
Foto: René Lindberg
Adam Sparlund Olesen, Harli, 1. års elev fra Rom Rideklub/Stald BM
Foto: René Lindberg

I springningen var der desværre ikke så stor tilslutning i år, men klasserne blev afviklet fredag og lørdag. Første afdeling blev afviklet i LA2** og i denne afdeling var alle 3 deltagere fejlfrie. Hurtigste tid havde Adam Sparlund Olesen, Rom Rideklub/Stald BM på hesten Harli (Heartbeat/Limaro), nr. 2 Stine Klausholt, Skive Rideklub på Mexican Star (Tailermade Stardust/Aston) og nr. 3 Camilla Lund-Pedersen, Viborg Rideklub på Vittrupgårds Antaras (Bøgegårdens Apollo/Lucky Light).
I finaleklassen lørdag som ligeledes gik i en LA2** men i metode B12 A, kunne man se, at sværhedsgraden var steget lidt. Her red Adam og Stine hver med 4 fejl, hvor Adam havde den hurtigste tid, og Camilla med 8 fejl i første runde. I anden runde red alle med 0 fejl, hvilket betød, at Adam og Stine skulle ud i en spændende omspringning. Her var det nok Adams store rutine der bl.a. gjorde sig gældende, da han red med 0 fejl og Stine med 8 fejl. Så vinder af det uofficielle DM for beriderelever 2017 i springning blev Adam Sparlund Olesen på Harli.
Vi ønsker Adam tillykke med det flotte resultat.
Resultaterne fra springklasserne kan ses HER

Dansk Ride-Instruktør Forening vil gerne opfordre alle læremestre til at sende eleverne af sted til disse mesterskaber, da det også er en god træning for eleverne kun at skulle konkurrere mod sine egne ”kolleger”.